Dunafitt Egészség és Sportcentrum Dunaújváros

Kezdőoldal Szolgáltatások Duna-Fitt Pulzusmérés
Duna-Fitt Pulzusmérés

pulzusmeroora

A pulzuskontrollált edzés lényege a megfelelő zónában való edzés. A mai rohanó világban nem sokan figyelnek igazán a saját egészségükre. Talán a legtöbb gondoskodást szüleinktől kaptuk, kapjuk. Nos immáron több éve itt van Magyarországon egy márka (POLAR), mely, ha a szülői gondoskodást nem is tudja pótolni, mégis segít egy helyes irány megmutatásában, mely hosszútávon az életet is jelentheti.

 

Sajnálatos tapasztalat, hogy az emberek testmozgás alatt általában azt értik, hogy esetleg nem használják a liftet, és helyette inkább lefutnak az emeletről. Attól se várjunk sokat ,ha ténylegesen eljárunk edzeni, esetleg rendszeres látogatói vagyunk egy fitness teremnek viszont a tudatos edzés helyett kifutunk a világból és másnap meg sem tudunk mozdulni az izomláztól (savasodástól). Ez egy tévhit, ezzel nem feltétlen vagyunk közelebb célunk eléréséhez.

A Polar bizonyos órái ebben igyekeznek a segítségünkre lenni. Egy technológia, mely szabadalmaztatott és csak a Polar pulzusmérőiben és néhány orvosi műszerben található meg. Ez a Heart Rate Variability más néven, Szívfrekvencia változékonyág mérése. Bonyolult képletekkel, személyes adatokkal valamint a szívfrekvencia változékonysággal (HRV) számolva, az óra megmutatja nekünk az aznapi személyes pulzus célzónánkat. Ezt a célzónát betartva elérhetjük célunkat (mely lehet zsírégetés, szintentartás vagy éppen állóképesség javítás) anélkül, hogy feleslegesen megerőltetnénk a szervezetünket.

Ez az, amit a POLAR és nem más hasonló „szerkezet" biztosít számunkra. A Polar pulzusmérői, mint egy „gondoskodó szülő" figyelmeztetnek minket, ha elhagyjuk a nekünk aznapra megadott zóna értékeket. Innentől kezdve ismét kezünkben a döntés joga, hogy szót fogadunk-e, vagy esetleg belemerülünk a rohanó világ fergetegébe és folytatjuk gyakran túlhajszolt életünket.

A Duna-Fitt Sportcentrumban díjmentesen igénybe vehetők a Polar F7 típusú órái. Ezeket kikérheted az edzésed idejére a Fitness Bárban.

 

Polar F7

Egyedülálló edzésfunkciók
OwnCal: kalória-felhasználás
OwnCode: kódolt jelátvitel
OwnZone
Zóna Mutató - a pulzus-célzóna vizuális kijelzése

Alapfunkciók
Automatikus célzóna meghatározás életkor alapján (%/bpm)
EKG-pontosságú szívfrekvencia mérés (%/bpm)
Extra nagy számjegyek
Háttérvilágítás
Heart TouchTM: szívérintés funkció
Manuális célzóna beállítás (%/bmp)
Pulzus-célzóna figyelmeztetés vizuális és hangjelzéssel
Pulzusbeállítások: a kedvenc edzésbeállítások újraprogramozása
Stopper
Vízállóság

Adatrögzítés és naplófunkciók
Célzónában töltött idő
Edzés alatti átlagos pulzusszám
Edzés alatti maximális pulzusszám
Edzés időpontja
Edzésidő (összes)
Kalória-felhasználás (1 edzés/heti/össz./zsír%)

Óra funkciók
Ébresztés, dátum és hét napjai kijelzés
Pontos idő

Adatátvitel
Edzésadatok átvitele pulzusmérőről Web szolgáltatásra

Nyelvi funkciók
angol

 

bobe

Duna-Fitt Program Naptár

<<  Március 2019  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

DUNAFITT SPORTCENTRUM

Címünk: DUNAÚJVÁROS, Béke tér 3.
Telefonszám: (06) 25/522-522
E-mail üzenet: Levélküldéshez kattints ide!

{googleMaps lat=46.95799567677177 long=18.935344219207764 zoom=13 label="DUNAFITT SPORTCENTRUM 2400 Dunaújváros, Béke tér 3. Telefon: 25/522-522" width=100% height=365 control = GSmallZoomControl3D maptype = G_NORMAL_MAP}

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a DUNAFITT hírleveleire és emailben értesítünk a legfrissebb programokról!Bejelentkezés

Boldog Névnapot

A DUNAFITT SPORTCENTRUM boldog névnapot kíván 2019. március 23., szombat napon, minden Emőke nevű látogatójának! Holnap Gábor és Karina napja lesz :-)

Dunafitt Online Látogatói

Oldalainkat 254 vendég böngészi